- شهریور ۳۰, ۱۴۰۳
- مدیر سایت
- اظهار نظر : 0
- بیماری های زنان, مقالات
عوارض فیبروم رحم
فیبروم ها یکی از شایعترین انواع تومور در زنان هستند که معمولا عوارض شدید ناشی از آنها بسیار کم است. اما با این وجود، اگر این نوع تومورها در بدن شکل بگیرند، عوارض ناشی از ان بر زندگی بانوان تاثیر زیادی خواهد داشت.
عوارض
فیبروم رحم عوارضی دارد که در ادامه به توضیح هر یک از ان ها خواهیم پرداخت:
1- رابطه جنسی دردناک
فیبروم های رحم بسته به اندازه و مکانی که در ان هستند باعث ایجاد درد هنگام رابطه جنسی خواهند شد.و البته فیبروم هایی که بزرگتر هستند علاوه بر درد، فشاری همیشگی را هم در رحم و هم بر اندامهای اطراف رحم ایجاد میکنند که این فشار در طول رابطه جنسی افزایش پیدا خواهد کرد.
2- کم خونی
فیبروم ها سبب انقباض ماهیچههای رحم میشوند وهمین موضوع در طول قاعدگی باعث خونریزی بیشتر می شود.
3- احساس کسلی و خستگی
حس کسلی و خستگی یکی از نشانه های کم خونی است که بیانگر این است که شما خون زیادی را از دست داده اید. بنابراین اگر بیش از حد احساس خستگی دارید باید به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید علت موضوع را پیدا کنید.
4- خونریزی در ناحیه واژن
بعضی فیبروم ها در داخل و یا در سطح بیرونی رحم رشد میکنند. با این وجود ممکن است بعضی افراد هیچ علائمی را در خود مشاهده نکنند اما بعضی دیگر ممکن است خونریزی غیرعادی واژینال را مثل خونریزی بین دورههای عادت ماهانه تجربه کنند.
5- یبوست
رحم در مقابل بخشی از روده که حرکات روده توسط ان کنترل میشود قرار دارد. فیبروم های دیواره پشتی رحم میتوانند به روده بزرگ فشار وارد کرده و باعث یبوست شوند.
مشاوره و رزرو نوبت اینترنتی
شما می توانید از سامانه رزرو آنلاین استفاده کنید و برای ملاقات با دکتر و یا مشاوره، وقت خود را رزرو کنید
ادامه عوارض
6- احساس فشار در ناحیه شکم
زنانی که مبتلا به فیبروم های بزرگ هستند ممکن است احساس سنگینی و یا فشار در قسمت پایین شکم و لگن خود داشته باشند. معمولا این احساس سبب ایجاد ناراحتی و درد در ان ناحیه خواهد شد.
7- برهم خوردن تعادل هورمونی
رحم یکی از اندامهایی است که به سرعت بهم خوردن تعادل هورمونی بر روی ان تاثیر گذاشته و به شکل فیبروم خود را نشان میدهد.
8- سقط جنین
وجود فیبروم در دوران بارداری خود باعث ایجاد درد در قسمت شکم و افزایش خطر زایمان زودرس میشود. و در موارد نادری هم فیبروم سبب سقط جنین میشود.
9- ناباروری
فیبروم رحم یک بیماری شایع است و میتواند باروری را تحت تاثیر خود قرار دهد. فیبروم ها میتوانند بر روی اسپرم و تخمک و همچنین تشکیل جنین تأثیر بگذارند. به همین دلیل ممکن است سبب ناباروری شوند.
10- اختلال در رشد جنین
فیبروم های بزرگ میتوانند با کاهش فضای رحم، از رشد کامل جنین جلوگیری کنند. فیبروم میتواند سبب افزایش خطر جدا شدن جفت به خاطر جدا شدن جفت از دیواره رحم شود به این دلیل که فضای رحم توسط فیبروم مسدود شده است. این موضوع باعث کاهش اکسیژن و مواد مغذی ضروری برای تامین جنین خواهد شد.
نشانه های بزرگ شدن فیبروم رحم
- تومورهای سرطانی
- درد در قسمت لگن
- خونریزی غیرطبیعی
- احساس فشار در قسمت روده
- کمر درد
- بزرگ شدن شکم
- ناباروری
- خستگی
- کاهش وزن غیرعادی
عوارضی که فیبروم در بارداری دارد، چیست؟
- جداشدن جفت
- زایمان زودرس
- عدم نمایش جنین در سونوگرافی
عوارض بعد از عمل فیبروم رحم
- خونریزیهای مداوم به مدت چند هفته
- عفونت
- یبوست
- گرفتگی در قسمت مثانه و روده
- سوزش ادرار
- لخته شدن خون
- آسیب به اندامهای اطراف
- خطر نیاز به زایمان سزارین
عوارض فیبروم رحم
دکتر شهره درویش زاده، جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی با 25 سال سابقه درخشان فعالیت حرفه ای در حوزه پزشکی و انجام بیش از 7 هزار عمل زیبایی واژن یکی از با تجربه ترین و حاذق ترین پزشکان در زمینه جراحی های زنان و می باشند که شما می توانید با اطمینان خاطر جراحی لابیاپلاستی و واکسیناسیون HPV و درمان زگیل تناسلی خود را به ایشان بسپارید و با دریافت مشاوره های کامل قبل از عمل، از نتیجه حاصله اطمینان کافی را کسب کنید.