- تیر ۸, ۱۴۰۳
- مدیر سایت
- نظرات : 2
- بیماری های زنان, مقالات
پریود نامنظم در دختران
پریود چیست؟
پریود قسمتی از چرخه قاعدگی است که درطول ان دوران دیواره رحم می ریزد. چرخه قاعدگی خود شامل تخمکگذاری و تخریب دیوار رحم و خروج دیواره تخریب شده به همراه تخمک از واژن است. این اتفاق به سبب پاکسازی دیواره رحم، معمولا به صورت ماهیانه با خونریزی از رحم و خروج آن از واژن همراه است.
پریود در زنان از حدود 9 تا 16 سالگی شروع میشود و تا سنین 45 تا 50 سالگی ادامه دارد.
مدت زمان پریود بین ۵ تا ۷ روز است. دربعضی مواردی نیز ممکن است بین ۳ تا ۱۰ روز باشد. تعداد روزهای پریود به عوامل مختلف وراثتی و ژنتیکی بستگی دارد.
پریود نامنظم
پریود نامنظم، ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد از جمله :
روشهای مورد استفاده در پیشگیری از بارداری، بههمریختن هورمونها مانند تغییرات هورمونی در زمان های نزدیک به یائسگی ویا ورزشهای شدید.
معمولا این چرخه ۲۸ روزه است ولی بسته به شرایط و بدن هر فرد ممکن است این عدد از ۲۱ تا ۳۵ متغیر باشد. معمولا بعد از اتمام دوران بلوغ در اغلب زنان این چرخه، منظم پیش میرود و تعداد روزهایی که فرد پریود است، ماهانه به تعداد مشخصی میرسد. اما با این وجود در برخی افراد، فاصله بین هر پریود در ماههای مختلف متغیر است که در این صورت به ان، پریود نامنظم می گویند.
نکته دیگر اینکه در دختران نوجوان که بهتازگی پریود میشوند نامنظم بودن پریود یک امر طبیعی است. همچنین زنان در زمان یائسگی نیز به دلیل ایجاد تغییرات هورمونی ، طبیعتا ممکن است با پریود نامنظم روبرو شوند.
علائم پریود نامنظم چیست؟
متغیر بودن مدت زمان پریود نشانه ای از نامنظم شدن پریود است که نیاز به علت یابی دارد. همچنین از دیگر علائم پریود نامنظم میتوان به تغییر در مقدار خونریزی یا وجود لختههای خونی با قطر زیاد اشاره کرد.
مشاوره و رزرو نوبت اینترنتی
شما می توانید از سامانه رزرو آنلاین استفاده کنید و برای ملاقات با دکتر و یا مشاوره، وقت خود را رزرو کنید
دلایل نامنظم شدن پریود چیست؟
برای نامنظم شدن پریود دلایل متنوعی وجود دارد:
- تغییرات هورمونی : استروژن و پروژسترون دو هورمونی هستند که روی قاعدگی اثر میگذارند و نظم پریود را کنترل می کنند.
- کاهش وزن
- بارداری
- مصرف داروهایی با عوارض خاص
- فیبروم رحمی
- آندومتریوز
- افزایش وزن
- استرس
- اختلالاتی مانند، بیاشتهایی عصبی
10.ورزشهای شدید
- سندروم تخمدان پلیکیستیک
- بیماری های لگن
درمان قاعدگی نامنظم چیست؟
درمان قاعدگی نامنظم بستگی به علت وقوع آن دارد و برای درمان آن باید علت را یافت. مثلا اگر این نامنظمی به علت بلوغ و یائسگی باشد، نیاز به درمان خاصی ندارد و باگذشت زمان این نامنظمی رفع میشود؛ یا اگر نامنظمی به علت استفاده از روشهای جلوگیری از بارداری باشد، ممکن است در چند ماه اول اتفاق بیافتد و بعد از ان دوباره به حالت منظم اولیه برگردد.
پریود نامنظم در دختران
دکتر شهره درویش زاده، جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی با 25 سال سابقه درخشان فعالیت حرفه ای در حوزه پزشکی و انجام بیش از 7 هزار عمل زیبایی واژن یکی از با تجربه ترین و حاذق ترین پزشکان در زمینه جراحی های زنان و می باشند که شما می توانید با اطمینان خاطر جراحی لابیاپلاستی و واکسیناسیون HPV و درمان زگیل تناسلی خود را به ایشان بسپارید و با دریافت مشاوره های کامل قبل از عمل، از نتیجه حاصله اطمینان کافی را کسب کنید.
2نظرات