- تیر ۲۰, ۱۴۰۳
- مدیر سایت
- نظرات : 4
- بیماری های زنان, مقالات
یائسگی چیست و سن شروع آن چه زمانی است؟
پس از پایان چرخه قاعدگی یائسگی اتفاق می افتد. یائسگی شرایطی طبیعی برای بانوان است و همه ی خانم ها آن را تجربه می کنند. یائسگی به معنای تمام شدن دوره های قاعدگی است و همچنین فرد دیگر قدرت بارداری و تولید مثل را ندارد.
بانوان در این دوره علائم متوسط یا شدیدی را به نسبت به دلیل تغییرات هورمونی تجربه می کنند. این حالت پس از گذشت 12 ماه نبود چرخه قاعدگی تشخیص داده میشود.
پریود در زنان از حدود 9 تا 16 سالگی شروع میشود و تا سنین 45 تا 50 سالگی ادامه دارد.
مدت زمان پریود بین ۵ تا ۷ روز است. دربعضی مواردی نیز ممکن است بین ۳ تا ۱۰ روز باشد. تعداد روزهای پریود به عوامل مختلف وراثتی و ژنتیکی بستگی دارد.
یائسگی در چه سنی رخ می دهد؟
در بیشتر مواقع این حالت در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی و به طور میانگین در ۵۰ سالگی اتفاق می افتد.
ارث و ژنتیک از جمله عواملی هستند که روی سن یائسگی میتوانند اثرگذار باشند. بنابراین سن یائسگی شما نزدیک به مادر و یا خواهرتان می باشد. همچنین علاوه بر عاملی مانند ارث عادت های زندگی نیز میتوانند سن یائسگی را تغییر دهند.
نکته مهمی که وجود دارد این است که یائسگی یک بیماری نیست و نباید این تصور را داشت که با مبتلا شدن به یائسگی زندگی پایان می یابد. چراکه یائسگی بخشی از زندگی هر خانمی است و برای همه بانوان اتفاق خواهد افتاد.
در این دوره تخمدان ها دیگر توانایی خود را برای فعالیت دوران بارداری از دست می دهند و تخمک گذاری متوقف می شود. در ابتدای این دوران حالت عادت ماهانه فرد نامنظم میشود و پس از آن قاعدگی کاملا قطع خواهد شد.
یائسگی نیز مانند دیگر حالت ها ممکن است چالش هایی به همراه داشته باشد اما جا ی نگرانی نیست .چراکه شما در این دوران با مراجعه به پزشک و یا متخصص زنان می توانید به راحتی این دوران را نیز پشت سر بگذارید.
علائم یائسگی
دوره پیش از یائسگی دارای نشانه هایی است که عبارتند از:
- نامنظمی چرخه قاعدگی
- خشکی واژن
- گرگرفتگی
- لرز
- تعریق شبانه
- مشکلات خواب
- تغییرات خلقی
- افزایش وزن
- نازک شدن مو
نکته دیگری که وجود دارد این است که این علائم و نشانهها میتوانند در بین زنان متفاوت باشد.
مشاوره و رزرو نوبت اینترنتی
شما می توانید از سامانه رزرو آنلاین استفاده کنید و برای ملاقات با دکتر و یا مشاوره، وقت خود را رزرو کنید
یائسگی زودرس
اگر قبل از سن ۴۰ سالگی دچار یائسگی شوید به آن یائسگی زودرس می گویند.
علت یائسگی زودرس
از جمله عوامل محیطی مانند: انواع آلودگی ها، شیوه زندگی نادرست مثل: تغذیه نامناسب، استفاده از شیوه های درمانی مانند: شیمی درمانی و برداشتن رحم، ارث و ژنتیک که به سابقه ی سن یائسگی خانوادگی وابسته است ، انواع بیماری ها مثل: سرطان رحم و… می توانند سبب یائسگی زودرس شوند.
نکته مهم این است که برای تشخیص یائسگی زودرس باید حتما با پزشک مشورت کنید تا از بروز عوارض و خطرات ان که مهم ترین ان ها ناباروری و پوکی استخوان است جلوگیری شود.
درمان و پیشگیری از یائسگی زودرس
یکی از شایع ترین روش های درمانی، درمان جایگزینی هورمونی است. دراین نوع درمان ازبروز بسیاری از علامت های یائسگی جلوگیری می شود ولی ممکن است خطراتی را نیز به همراه داشته باشد.
یکی دیگر از روشهای رایج برای درمان یائسگی زودرس استروژن درمانی است. این روش می تواند منجر به جلوگیری از پوکی استخوان شود. با توجه به سن یائسگی دراین دوران استفاده از مکمل های ویتامین D و کلسیم برای جلوگیری از مبتلا شدن به پوکی استخوان ضروری است.
همچنین برای پیشگیری از یائسگی زودرس تغذیه سالم و ورزش از جمله عواملی است که می تواند از بروز یائسگی زودرس جلوگیری کند.
یائسگی و رابطه زناشویی
از جمله عواملی که یائسگی می تواند روی ان تاثیر بگذارد رابطه جنسی است. چراکه اغلب زنان یائسه در این دوران رابطه جنسی دردناکی دارند.
یائسگی خود موجب کاهش میل جنسی و درد و خونریزی و یا سوزش در هنگام رابطه جنسی می شود.
خونریزی نزدیک یائسگی
به علت اختلالات هورمونی که در دوران یائسگی اتفاق می افتد، قاعدگی دچار بی نظمی میشود و ممکن است زمان آن طولانی و یا کوتاه تر از حد نرمال باشد.
همچنین اگر یک سال از اتمام اخرین پریودی فرد بگذرد یائسگی قطعی شده و هر خونریزی بعد از ان خطرناک است و باید به پزشک مراجعه کنید.
یائسگی چیست و سن شروع آن چه زمانی است؟
دکتر شهره درویش زاده، جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی با 25 سال سابقه درخشان فعالیت حرفه ای در حوزه پزشکی و انجام بیش از 7 هزار عمل زیبایی واژن یکی از با تجربه ترین و حاذق ترین پزشکان در زمینه جراحی های زنان و می باشند که شما می توانید با اطمینان خاطر جراحی لابیاپلاستی و واکسیناسیون HPV و درمان زگیل تناسلی خود را به ایشان بسپارید و با دریافت مشاوره های کامل قبل از عمل، از نتیجه حاصله اطمینان کافی را کسب کنید.
4نظرات